Vi har försett Sverige med motorfordon sedan 1991

Mercury Båtmotorer

Mercury Båtmotorer

Djärva båtmotorer sedan 1939.

Idag har Mercury ett rikt arv av framgångar som kommer från en kultur av kunskap, engagemang och kompromisslösa standarder, och djärvheten har alltid varit den gemensamma nämnaren för de beslut och åtgärder som har gjort att Mercury blivit ledande inom marin framdrivning. Djärvheten inte bara driver dem att producera extremt tillförlitliga motorer med exceptionell prestanda, driver även att skapa våra egna legeringar, att utforma de mest innovativa kontrollerna och riggningar, att skapa upplevelsehöjande propellrar och att erbjuda de bästa marina komponenterna och tillbehören.

Motor till båt från Bohlinsfordon

Hos Bohlinsfordon finner du ett urval av pålitliga Mercury båtmotorer som passar alla typer av båtar. Med Mercury får du hög prestanda och modern teknik som ger dig en optimal upplevelse på vattnet. Oavsett om du behöver en kraftfull utombordare eller en bränsleeffektiv motor, hjälper vi dig att hitta rätt. Kom till oss på Bohlinsfordon för att hitta den perfekta motorn till din båt och njut av trygg och bekväm båtfärd.

Se vårt övriga sortiment av båtar, vattenskotrar och båtvagnar.

Frågor och svar

Hur stark båtmotor behöver man?

Båtens storlek, vikt och användningsområde avgör hur stark båtmotor du behöver. För mindre båtar räcker ofta 5-20 hästkrafter, medan större båtar kan kräva upp till 100 hästkrafter eller mer. Rådgör med oss på Bohlinsfordon för att säkerställa att du väljer rätt motorstyrka för dina behov.

Vilken båtmotor drar minst?

Fyrataktsmotorer och moderna tvåtaktsmotorer med direktinsprutning är kända för sin bränsleeffektivitet. Bland märkena är Mercury, Yamaha och Honda kända för att producera motorer som drar mindre bränsle. Att välja rätt storlek och underhålla motorn regelbundet kan också minska bränsleförbrukningen.

Hur många år håller en båtmotor?

Livslängden på en båtmotor beror på användning, underhåll och kvalitet. En väl underhållen motor kan hålla mellan 10-20 år eller längre. Regelbunden service och att följa tillverkarens rekommendationer är nyckeln till en lång livslängd.

Är 300 timmar mycket för en båtmotor?

300 timmar är inte mycket för en välskött båtmotor. Många motorer kan hålla tusentals timmar om de underhålls korrekt. Det är viktigt att följa serviceintervaller och underhållsrekommendationer för att förlänga motorns livslängd.

Hur ofta byter man kamrem på en båtmotor?

Frekvensen för byte av kamrem varierar beroende på motortillverkare och modell. Generellt rekommenderas att byta kamrem var 3-5 år eller efter ett visst antal driftstimmar, vanligtvis mellan 300-500 timmar. Kontrollera tillverkarens manual för specifika rekommendationer för din motor.

Är Mercury en bra båtmotor?

Ja, Mercury båtmotorer anses generellt vara av hög kvalitet och är välrenommerade inom båtindustrin för sin pålitlighet och prestanda.

Vem tillverkar Mercury båtmotorer?

Mercury båtmotorer tillverkas av Mercury Marine, som är en del av Brunswick Corporation. Mercury Marine är en av världens ledande tillverkare av båtmotorer och tillbehör.